- kilka liści sałaty (ja użyłam 2 rodzaje: masłową i dębolistną)
- 1/4 czerwonej cebuli, pokrojonej w plasterki
- 1/4 szk. łuskanych orzechów włoskich
- ogórek zielony
- 2 czerwone pomidory
- 60g sera mozzarella
- kilka listków świeżej bazylii
Umyte warzywa układamy na talerzu kolejno: sałaty, cebula, pomidory pokrojone w kostkę, ogórki w plasterki następnie dodajemy orzechy włoskie, ser mozzarella i bazylia. wszystko doprawiamy sosem koperkowo - ziołowym na bazie winegret.
Sos składniki:
- 1łyżka soku z cytryny
- 3-4 łyżki oliwy z oliwek extra virgin
- zioła drobno posiekane: szczypiorek, natka pietruszki, bazylii, koperek
- sól, pieprz
- kilka kropel sosu sojowego (na smak)
Wszystkie składniki mieszamy i dodajemy do sałatki.
Smacznego:)))
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz