środa, 26 września 2012

Fasolowe Paluszki czyli Fasolka Szparagowa Inaczej:)))

Fasolowe paluszki to super  pomysł na warzywną przekąskę. Ciekawy smak i aromat który pamiętamy z dzieciństwa tylko w troszkę innym wydaniu. Super zamiennik dla popularnych chipsów. Polecam :)))


Składniki:
  • 500 g świerzej fasolki szparagowej
  • bułka tart
  • mąka
  • 2 - 3 jaja
  • olej lub masło
  • sól i pieprz






Włożyć  fasolkę  do  durzego  garnka i zalać woda.  Przykryć i  doprowadzić  do  wrzenia.
Gotować  na  wolnym ogniu około 5 minut.  Odlać wodę i odstawić.
Roztopić masło na patelni na średnim ogniu. Fasolkę obtaczać w mące, potem w jajku z odrobiną soli i pieprzu a na koniec panierujemy w bułce tartej. Po usmażeniu osączamy przez chwilę papierowym ręczniku i gotowe:))
Smacznego:))))

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz