Ciasto:
Kruchy spód
Wypełnienie tarty:
- 2 szk malin
- 1 szk borówek amerykańskich
- 1/2 szk jagód
- 1/2 szk cukru pudru
Oddzielić żółtka od białek. Mąkę połączyć z cukrem. Dodać margarynę, posiekać, dodać żółtka, proszek do pieczenia, łyżkę śmietany i szybko zagnieść ciasto. Na godzinę wstawić do lodówki.
W tym czasie jagody borówki i maliny wymieszać z cukrem pudrem. Ciasto wyjąć z lodówki i rozwałkować, wyłożyć nim okrągłą formę do tarty, robiąc wysoki na centymetr brzeg. Do nagrzanego piekarnika ( 220 stopni) wstawić i piec 15 minut na jasnozłoty kolor. Owoce rozłożyć na podpieczonym cieście. Zresztą ciasta wyciąć koła i układać aż przykryje całość naszej tarty. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 170 stopni i piec 20-30 minut.
Smacznego :)))
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz