Składniki:
- 1 margaryna
- 1/2 szk. mleka
- 2 szk cukru
- 3 łyżki kakao
- 2 szk mąki
- zapach rumowy
- 4 jaja
- 2 łyżki proszku do pieczenia
- maliny
Margarynę, mleko cukier i kakao zagotować. Odlać 3/4 szklanki zagotowanej polewy, resztę wystudzić.
Do miski przesiej mąkę razem z proszkiem do pieczenia. Następnie dodaj 4 żółtka i zapach rumowy i ostudzoną polewę, wymieszaj mikserem na wolnych obrotach. W drugiej misce ubijamy białka na sztywno i dodajemy do masy, delikatnie mieszając. Ciasto wylewamy do tortownicy. Wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni C, pieczemy około 45 minut. Po upieczeniu studzimy na kratce kuchennej.
Polewamy polewą i układamy maliny.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz