Składniki:
- 1/2 szklanki płatków owsianych
- 1/2 szklanki mąki pszennej
- 1/3 szklanki wiórków kokosowych
- 1/3 szklanki cukru pudru
- 1/3 szklanki rodzynek
- 1 łyżka wody
- 70 g masła
- 2 łyżki miodu
- 1 łyżka sody do pieczenia
W rondelku włożyć masło, wodę i miód. Podgrzewać aż do chwil, kiedy wszystkie składniki połączą się, następnie dodać sodę do pieczenia.
Wlać płyn do suchych składników i wyrobić ciasto.
Uformować z masy małe kulki i rozłożyć na blaszce do pieczenia (wyłożonej papierem do pieczenia) w sporych odległościach od siebie. Spłaszczyć dłonią.
Piec w piekarniku 15 minut w temperaturze 180 stopni, aż nabiorą złocistego koloru.
Smacznego :)))
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz